Festernas mästare

Jag är, med största sannolikhet, den i min umgängeskrets som är sämst på att ordna fester. Under min livstid har jag haft en hyfsat stor 20-årsfest, en liten 25-årsfest och en inflyttningsfest för tio år sedan. Samt en och annan förfest då. Men jag är inte de många, och stora, festernas man. Genom åren har jag gått på betydligt fler partyn än jag förtjänat, så är det bara.

Jag vet egentligen inte varför, men att fixa en större fest har jag alltid upplevt som ett jätteprojekt. Ni vet, det är mycket att ha koll på. Mat, musik, vilka ska bjudas och så vidare. Och vilka VILL verkligen komma? Tänk om många tackar nej och kanske inte ens dyker upp fastän de svarat ja. Sånt kan jag, helt utan anledning, ibland få för mig. Jag blev därför aningen svettig 2006, då jag hade min inflyttningsfest. Klockan hade tickat över 21 och fortfarande hade ingen kommit, framförallt inte det stora gänget av barndomsvänner. Det blev ett antal öl framför en tjeckisk VM-deltävling i speedway på tv:n, sen kom dom till slut. Det hade blivit strul på restaurangen de åt på, därav förseningen.

oktoberfest2

Jag tror att det lilla antalet fester har sina förklaringar. Dels är jag van vid att bara ha mig själv att ta hand om, då blir det en jättekontrast att ställa till med kalas. Dels är jag ingen jättesocial varelse, jag trivs bättre i mindre sällskap än stora. Men inget av det här är några ursäkter, ibland måste man utmana sig själv. Det är bara bättring som gäller! Man kanske kan ha ”De förlorade festernas fest”.

Festmästarna i egen hög person.

Festmästarna i egen hög person.

Som tur är finns det människor som inte är som jag. Bland ett flertal flitiga festarrangörer måste min kusin Tobbe och David utses till festernas mästare. Med jämna mellanrum trillar inbjudningarna in, inte bara till födelsedagsfirande utan även till tillställningar med olika teman. God mat, gott om dryck, tävlingar, hån och andra påhitt är stående inslag. I lördags stod Oktoberfest hemma i deras garage i Folkestorp på schemat. En riktigt rolig fest, precis som vanligt antabuse online canada.

En reaktion på “Festernas mästare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *