Mat för att slippa tjat

Ingen blogg utan matbilder. Igår gjorde jag min klassiska korvgryta, den första rätten jag själv hittade på efter att ha flyttat hemifrån.

Det kan finnas många drivkrafter till att komponera ihop egna maträtter. Nyfikenhet och inspiration, för att nämna några. Men min korvgryta kom till av en mer praktisk anledning, jag behövde så snabbt som möjligt få i mig hyfsat med näring så att jag sedan kunde försvinna från köket igen. Men varför då denna panik?
Jo, under min tid i Uppsala var jag nämligen inneboende hos en minst sagt märklig kvinna. Framförallt var hon väldigt ensam och hade ett enormt behov av att prata. Och då fanns ju jag där. Så fort jag klev utanför mitt rum blev jag genompepprad med frågor av alla möjliga slag. Att jag knappt svarade spelade ingen större roll, det bara fortsatte. Till slut blev det outhärdligt och jag lämnade knappt mitt rum. Jag minns att jag hade allvarliga planer på att börja pinka på en flaska, så att jag slapp konfronteras med henne.

Korvgryta

Men det skulle faktiskt bli ännu värre. En helg hade jag några barndomsvänner på besök och vi gick ut och festade. På morgonen gick jag upp tidigt eftersom jag skulle spela fotbollsmatch, vilket innebar att mina kompisar blev ensamma med hyresvärdinnan. Det var inte bra. För när jag kom hem knackade kvinnan på min dörr och undrade hur det egentligen var med mig. Jag fattade ingenting, men intygade att jag mådde hur bra som helst. Hon lät inte alls övertygad och berättade sedan varför. Mina kära polare hade tutat i henne att jag kände mig otroligt ensam så långt hemifrån, att jag var deprimerad, att jag satt och drack på mitt rum för att dränka sorgerna och att jag ville ha MER kontakt med henne. Ja, vad har man vänner för!

Efter det spelade det ingen roll hur fort matlagningen gick, inte ens mitt rum var nu en frizon. Men här kommer receptet i alla fall!

Korvgryta1

Christians snabba korvgryta

3 chorizokorvar
1 paprika
1 gul lök
400 g krossade tomater
2 dl cremé fraiche
Salt
Peppar
Paprikapulver

Hacka/strimla korven, paprikan och löken. Stek tillsammans och tillsätt sedan de krossade tomaterna och cremé fraichen. Krydda och låt puttra lite. Koka pasta eller ris och ha till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *