Yes Man!

Har ni sett filmen ”Yes Man”? Om inte så är det en romantisk komedi med Jim Carrey i huvudrollen. Hans karaktär är en deprimerad man som på ett seminarium uppmanas att säga ja till precis alla förslag. Allt för att få nya upplevelser.
Under en period i livet, när jag hade behov av förändring, levde jag själv efter den här filosofin. I en mildare form såklart, men jag hängde med på det mesta. Det hände många roliga saker, men i längden blev det ohållbart eftersom livet helt tappade struktur.

yes

Men att då och då utmana sig själv tror jag är viktigt. Att stanna i sin trygghetszon är givetvis skönt och behagligt, men inte särskilt bra för ens utveckling. Självklart ska man inte utsätta sig för situationer man verkligen inte gillar, som rentav är obehagliga. Men ibland tror jag att vi överskattar konsekvenserna av att testa något nytt. Hur många kommer att prata skit bakom din rygg? Bara dom som inte är dina riktiga vänner och som inte har något bättre för sig. Och om din nya idé trots allt skiter sig då? Ja, då har du i alla fall lärt dig något och du kan vara stolt över att du vågade.

I förra veckan blev jag kontaktad av en radiokanal, som ville att jag skulle medverka i ett av deras program. Min instinkt skrek nej. Jag gör mig inte i radio och det här inslaget krävde också att jag blev ganska personlig. Pinsamt, tänkte jag först. Men så funderade jag en gång till. Tar jag mig inte mig själv på lite för stort allvar nu, vem bryr sig liksom? Efter lite betänketid var det solklart att tacka ja.
Vi får se hur inspelningen går!

2 reaktion på “Yes Man!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *